Veranderen doe je samen. Als een (groot) team. Samen weet je meer. Samen zie je meer en kun je door de mist je gedroomde toekomstbeeld zien. Samen genereer je meer ideeën. Samen geeft veel plezier. Samen kom je in een flow. Samen kom je verder. 

In krachtige teams werken mensen samen. Dat doen ze op basis van vertrouwen en gelijkwaardigheid, met grote betrokkenheid aan een duidelijk doel. Er is ruimte voor dialoog. Mensen voelen zich verbonden aan elkaar, het doel, de organisatie en… zichzelf. Er is ruimte voor ontspanning en een goed gesprek. Dan volgt het resultaat vanzelf.

Dat klinkt mooi. Maar wat als je het zo druk hebt met organiseren van je lessen dat je elkaar als collega's niet meer spreekt? Het realiseren van teamkracht in de dagelijkse dynamiek, is voor ieder een uitdaging. Vaak moet je tijd nemen om stil te staan bij het samenwerken aan de verandering. Het kan nuttig zijn om zo'n teamsessie door iemand extern te laten begeleiden. Iemand met een goed gevoel voor wat nodig is op dat moment. Eerlijk gezegd vind ik dit het mooiste om te doen: teams vooruit helpen op cruciale momenten in een uitdagende verandering. 

Teamkracht

"Bij elkaar komen is een begin, bij elkaar blijven is vooruitgang, met elkaar samenwerken is succes"

 

(Henry Ford)